Witam,
w związku, że mamy sezon na szparagi, postanowiłam podać Wam moją propozycję na nie.
Składniki (3 porcje):
• 500 gram zielonych szparagów,
• 300 gram piersi z kurczaka,
• 150 gram makaronu pełnoziarnistego,
• 3 jaja,
• sól, pieprz, curry,
• łyżeczka masła,
• 2 łyżeczki oleju kokosowego.
Przygotowanie:
• makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu,
• od szparagów odcinamy ich twarde końcówki, właściwą część kroimy
na kawałki, następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 5 minut,
• na patelni w oleju kokosowym i maśle podsmażamy kurczaka pokrojonego
w kostkę,
• gdy już kurczak zmieni swój kolor dorzucamy szparagi oraz makaron, doprawiamy,
• po ok. 1-2 minutach smażenia wbijamy jajka do całości,
• wszystko mieszamy.
Całość to:
○ 1222 kcal, białko 114 gram, węglowodany 112 gram, tłuszcze 35 gram
Film do potrawy.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz